enterprise chat software – WebsiteAlive 2017

De enterprise chat-software van WebsiteAlive wordt aangeboden in drie lagen: Lite, Pro en Pro +. Onze review richt zich op de full-featured AliveChat Pro + editie, want het is een veilige en betaalbare pakket dat goed werkt voor grote bedrijven. Ongelijksoortige bedrijven uit cruisemaatschappijen tot sportteams en autodealers hebben deze versie van de website Alive om hun customer service behoeften te behandelen gekozen. In ons eigen onderzoek, vonden we het een van de beste zakelijke chat-oplossingen die beschikbaar zijn.

Overzicht

Net als de meeste van de onderdelen van deze onderneming chat-software, de pro-actieve chatvenster is aan te passen. U kunt een pop-up alleen voor nieuwe bezoekers, voor speciale promoties, voor steun en zelfs voor coupons te creëren. Dus, bijvoorbeeld, als een klant heeft $ 50 euro aan goederen in hun winkelwagentje, maar heeft minstens $ 75 voor gratis verzending, een pop-up venster kan hen te vertellen over het. Uw klanten zullen het waarderen, en zo zal uw bedrijf bottom line.

Het maken van aangepaste ramen die overeenkomen met uw branding is eenvoudig met WebsiteAlive en kan gedaan worden zonder te weten hoe te programmeren of HTML gebruiken. Wat je kunt verwijderen zijn is ook belangrijk. Op chatvensters van tal van andere diensten, de woorden “powered by” en de naam van de software leverancier verschijnen. Als u wilt dat deze verwijderd, bent u vaak nodig om extra te ‘white label’ betalen. In de WebsiteAlive zakelijke chat-software, kunt u verwijderen van de “powered by” gemakkelijk.

Als u nodig hebt om zakelijke gesprek toe te voegen aan de websites dienen van je overzeese kantoren, kunnen WebsiteAlive in meerdere talen worden uitgevoerd, hoewel het bedrijf niet de real-time vertaling tools die beter een multicultureel publiek zou dienen te bieden. WebsiteAlive heeft wel de monitoring tools die u nodig hebt om nauwkeurig te meten alle aspecten van de groei van de activiteiten. Customer click-through patronen, de locatie en browser gebruik zijn slechts enkele van de statistieken van uw sales en marketing afdeling toegang krijgen tot. En terwijl de meeste van deze beheer wordt gedaan op een desktop of laptop, WebsiteAlive is ingeschakeld voor alle platforms. Dit maakt het eenvoudig om uw steun team vanaf een mobiel apparaat. Als uw bedrijf niet actief is 24 uur per dag chatdienst, kunt u agenten of managers aan te wijzen als “on-call” met behulp van hun tabletten of telefoons af en toe een praatje aan te drijven.

WebsiteAlive biedt ook de hoogste niveaus van beveiliging. Het hebben van live-chats gedocumenteerd is belangrijk, omdat klanten niet willen om hun verhaal te vertellen herhaaldelijk aan verschillende agenten. Echter, deze chats bevatten vaak vitale prive-informatie. Met WebsiteAlive’s chat service, alle cijfergegevens en operator-to-customer chats zijn gecodeerd voor een betere beveiliging.

WebsiteAlive heeft het up-to-date features en tools die u nodig hebt om een ​​succesvolle live chat te installeren op uw website. U kunt uw chat-instellingen aanpassen zonder technische expertise, en het is eenvoudig om uw support team lopen vanaf elk mobiel apparaat. Als uw bedrijf op zoek is naar een eenvoudig te implementeren chat software die wordt ondersteund door krachtige beveiliging, WebsiteAlive is een goede plek om te beginnen.