enterprise asset management software – IBM EAM Software 2015 – Top Tens

IBM Maximo Asset Management werkt met elke asset-intensieve industrie om de levensduur van een of meer fysieke activa te verbeteren. Hoewel dit business-systeem is niet compatibel met andere technologieën, biedt het bedrijven de mogelijkheid van het gebruik als Software as a Service (SaaS) of als een on-premise oplossing. Ook staat de ondersteuning van meerdere soorten roerende transacties.

De oplossing Enterprise Asset Management (EAM) van IBM biedt verschillende functies om bedrijven te helpen beheren, spoor en verlengen de levensduur van hun bedrijfsmiddelen. Een van de belangrijkste kenmerken is de mogelijkheid om te zien hoe het actief wordt gebruikt in real time en wie er gebruik van maakt. Dit laat bedrijven bekijken of het actief wordt efficiënt gebruikt, op de juiste wijze en door de juiste mensen. De verkregen informatie helpt risico’s te verminderen en zorgt voor compliance.

Veel verschillende industrieën zijn in staat om het gebruik van deze EAM software, waaronder gezondheidszorg, kernenergie, dienstverleners, productie en transport. Echter, kan de software worden gebruikt door een asset-zware industrie, vooral wanneer de noodzaak tot verbetering van de bedrijfsprestaties is van cruciaal belang. De belangrijkste functie van de software is om de levensduur van de activa te verlengen door middel van preventief onderhoud en de real-time tracking, die verhoging return on investment helpt.

De EAM kunt u de controle over andere dan de onderhoudswerkzaamheden actief operaties. Het ondersteunt operaties zoals werk management en contract management. Deze functies kunt u bijhouden van informatie te houden met betrekking tot werkorders en de gegevens op externe aannemers, zoals ingenieurs en ontwerpers, die het werk kunnen uitvoeren op de activa van uw bedrijf controles. Voorraadbeheer wordt ook aangeboden, zodat u precies zien wat faciliteiten en apparatuur die u hebt en alle delen met betrekking tot deze activa. Het systeem beschikt ook over 3D-modellering die bedrijven in staat stelt om virtuele representaties van de gebouwen te maken voordat ze ze te bouwen. Dit helpt ervoor te zorgen faciliteiten zijn veilig en productief.

De faciliteiten management software is beschikbaar als een on-premise oplossing of een SaaS-oplossing. Het maakt niet uit welk model van uw bedrijf kiest, de software heeft de analytische technologie erachter om u te helpen de controle van de planning, ontwerp en beheer van een actief gedurende de gehele levenscyclus.

Deze asset management software kan niet integreren met andere technologieën, maar het maakt functies zoals 3D-modellering en preventief onderhoud oplossingen te bieden. Het ondersteunt ook processen zoals contractmanagement en werk management.