contact management software – NetSuite 2017

NetSuite client management software maakt deel uit van de ERP-oplossing van NetSuite, hoewel je het kunt kopen als standalone applicatie. NetSuite bevat een aantal van de meest populaire functies te vinden in veel contact management software in een schone en makkelijk te gebruiken interface. Het contact management systeem bevat tools voor interactie met klanten, het bijhouden van leads en het beheer van gerichte e-mail marketing campagnes. De e-commerce applicatie, die helpt bijhouden van de activiteit op de website van uw bedrijf, is een uniek kenmerk van de contact management systemen die we beoordeeld. De e-commerce applicatie is een krachtig hulpmiddel voor het helpen op te sporen en te groeien uw bedrijf. De krachtige sales en marketing tools gemengd met de gladde-interface helpen om NetSuite Beoordelingen over de Top Tien Silver Award winnaar.

Contact management

Met NetSuite, kunt u interactie elk contact met het bedrijf te zien. Dit geldt ook voor problemen klanten kunnen ondervinden met de producten en diensten, de werknemer die verantwoordelijkheid over hen en hun terugkerende klant de status heeft. Elke klant portal belicht klantinteracties in een handige tijdlijn en kunt u individuele werknemer of afdeling toegang tot klantcontact informatie en geschiedenis te staan.

E-mail is geïntegreerd in NetSuite. Dit betekent dat u afzonderlijke e-mails sturen naar klanten of stuur massa e-mails als onderdeel van een gerichte e-markering campagne en volgen in de customer management systeem. NetSuite kunnen facturen te genereren, en kunt u de facturen via de contact management software om klanten te sturen zonder dat u een ander programma te openen of om een ​​bestand te exporteren. NetSuite omvat dialing mogelijkheden die de telefoon interactie u en uw medewerkers hebben met klanten te volgen.

U kunt informatie van meerdere programma’s, waaronder Excel spreadsheets, direct in NetSuite importeren. Dit geldt ook voor het importeren van contactinformatie van e-mailprogramma’s en adresboeken op uw systeem. De applicatie is in de cloud, zodat u vanaf elk apparaat toegang tot de informatie met een internetverbinding, het maken van uw informatie beter toegankelijk dan wanneer het werd beperkt tot uw computer.

De e-commerce add-in is een zeer krachtige tool, die we alleen gevonden op NetSuite tussen alle contact management software die we beoordeeld. Deze tool helpt u om de bezoekers van de website van uw bedrijf te volgen en om te zetten in potentiële leads en toekomstige verkopen. De website van uw bedrijf integreert met NetSuite, zodat het contact management software legt informatie over de bezoekers van uw site, inclusief de wijze waarop de bezoeker maakte zijn of haar manier om uw website.

Sinds NetSuite contact management software maakt deel uit van het ERP-applicatie, het komt met alle tools die u nodig hebt om de verkoop activiteiten bijhouden, maken marketing campagnes te sturen aankoopbewijzen, bewaken inventaris en het genereren van leads. De applicatie maakt het mogelijk om de verkoop te automatiseren en bijhouden van uw concurrentie. Al deze zijn van onschatbare waarde tools die u kunnen helpen uw bottom line.

Sales & Marketing Kenmerken

Met al uw medewerkers verbonden met NetSuite, je bent in staat om de voortgang van elk van hen te volgen. De customer management software tracks workflow van elke werknemer, voltooiing van de taak ratio en voortgangsverslagen. NetSuite omvat een groep kalender die informatie verzamelt en visueel vertegenwoordigt de to-do lijsten en de prestaties van uw gehele team van medewerkers.

De aanpassing van NetSuite is handig voor het creëren van een knowledgebase gericht op de behoeften van uw bedrijf. De walk-throughs en tutorials helpen om het programma uit te voeren zonder een grote leercurve voor uw werknemers, die NetSuite een effectief instrument maakt

NetSuite is een gebruiksvriendelijke contact management software optie voor uw bedrijf. De lippen zijn duidelijk aangegeven aan de bovenkant van de interface die navigatie eenvoudiger maakt. Er zijn nuttige tekst wordt gevraagd door het programma die u helpen als u informatie aangaan van NetSuite en verduidelijking nodig.

Er zijn een aantal portals en pagina’s binnen het programma met een overvloed van witte ruimte, en deze extra witruimte kwam zodat het lijkt alsof elementen ontbreken. Toch, NetSuite maakt gebruik van de extra ruimte wijselijk met de hulp van tabbladen en maatwerk ramen, zodat zij informatie kunnen doorgeven op verschillende manieren. NetSuite beschikt niet over een overvloed aan onnodige rommel in de interface, een veel voorkomend probleem bij contact management systemen, waardoor de algehele interface van een van de beste van de client management software we beoordeeld.

NetSuite de klantenservice is geweldig. Het personeel is zeer behulpzaam en gaat verder dan de basisvereisten om ervoor te zorgen dat ze beantwoorden al uw vragen. Het bedrijf geeft antwoord op e-mails binnen 24 uur, en de wachttijden aan de telefoon zijn gemiddeld. Er is geen live chat optie beschikbaar. NetSuite heeft een FAQ sectie en online tutorials op haar website en in de client management software te beantwoorden eenvoudige en complexe vragen opgenomen.

NetSuite’s e-commerce applicatie onderscheidt het echt onderscheidt van andere contact management software die we beoordeeld. De automatische tracking en importeren van bezoekers van de website van uw bedrijf is een uitstekende lead generator die niet door een andere client management software die wij beoordeeld worden aangeboden. De ondersteunende functies ontbreken live chat, maar de bescherming van gegevens in de cloud helpt uw ​​bedrijf om deze software snel te integreren. NetSuite is één van de beste contact management software die we beoordeeld.

Employee Tracking & Ondersteuning

Makkelijk te gebruiken

Help en ondersteuning

Overzicht