crank radio – WeatherX WR-383R, 2017

De WeatherX WR-383R is een betaalbare crank radio dat alle NOAA weer band stations en AM / FM-zenders ontvangt, waardoor het een geweldige aanvulling op een voorbereiding op noodsituaties kit. Echter, de lager dan gemiddelde ontvangst kwaliteit en lange oplaadtijd niet te vergelijken met de beste crank radio’s in onze review.

Overzicht

In onze tests, de handslinger produceerde een gemiddelde van 3 minuten, 53 seconden van de levensduur van de batterij na twee minuten van het gebruik van de kruk. Dit is onder het gemiddelde, maar het is niet verschrikkelijk. Een aantal van de crank radio’s produceerde minder dan twee minuten van de levensduur van de batterij. Echter, de beste crank radio produceerde bijna negen minuten van de levensduur van de batterij met dezelfde hoeveelheid wordt gestart.

De oplaadbare batterijen duurde 10 uur, 32 minuten om volledig op te laden met behulp van een stekker, die de op een na langste laadtijd tussen de radio’s die we hebben getest was. Eenmaal volledig opgeladen, de levensduur van de batterij als we speelden de radio op vol volume was slechts 5 uur, 12 minuten, dat is gemiddeld. U kunt de batterij op te laden via een zonnepaneel dat verschijnt vanaf de zijkant. U kunt de batterij op te laden via een USB-aansluiting en een stopcontact. De radio neemt ook wegwerpbatterijen, die de primaire krachtbron zijn.

De ontvangstkwaliteit is het grootste nadeel. Hoewel het weer band ontvangst is zo goed als het is met een van de andere hulpdiensten radio beoordeeld we, de AM- en FM-ontvangst is slecht. De analoge ontvanger wijzerplaat, die doorloopt handmatig radiostations, is het moeilijk om af te stemmen juist op elk station. We testten de kwaliteit van de ontvangst van alle AM- en FM-zender, scoren op duidelijkheid in vergelijking met alle andere radio’s weer we getest. Hij scoorde 80 procent in AM ontvangstkwaliteit en 70 procent in de kwaliteit backcountry receptie. De beste score heeft ontvangen was 90 procent van de FM-ontvangst, wat gemiddeld is.

De beste eigenschap is de 3,5 mm audio-ingang, waarmee je alle muziek-speler of een microfoon aan met een aux snoer. Dit betekent dat u kunt muziek afspelen vanaf uw telefoon of MP3-speler via de luidspreker. U kunt ook een microfoon aansluiten en het gebruik van de luidspreker om uw stem, wat een belangrijk voordeel kan worden in een survival situatie te versterken.

De WR-383R is een van de weinige radio’s met een thermometer, dat is een handige functie als je kamperen. Echter, de plastic behuizing is niet waterbestendig en is niet voorzien van enige slagvast punten.

De WeatherX WR-383R is een betaalbare crank radio met een gemiddelde zwengel en onder het gemiddelde ontvanger. De analoge tuner maakt het moeilijk om de radiostations die u wilt, en de algemene ontvangst is slecht. Terwijl de WR-383R een goede backcountry weer radio niet zou maken, de lage prijs maakt het een goede aanvulling op een voorbereiding op noodsituaties kit.