font manager mac software – Font Pilot

Met een prijskaartje van minder dan $ 20, misschien Font Pilot lijkt een Mac font manager applicatie die te mooi is om waar te zijn – en het is. Hoewel de kijker functies zijn prachtig, het biedt zeer weinig in de weg van de werkelijke lettertype management.

Manager Features

De belangrijkste font-management tool biedt is de mogelijkheid om te activeren en lettertypen uit te schakelen, dat is een eigenschap die ook kan worden gevonden in het lettertype software die bij elke Mac computer. Font Pilot biedt geen functies of plug-ins te werken met Quark of Adobe software zoals Photoshop en InDesign. Het heeft geen toegang tot een lettertype winkel of huren, en het kan niet duidelijk systeem of applicatie caches om ze te laten draaien soepeler. Het biedt enkele beheerfuncties, zoals de mogelijkheid om sets van lettertypen maken, maar dit is ook een kenmerk van geïntegreerde font Apple software. Bovendien, Font Pilot heeft geen slimme set-functie, zodat u alle organisatie handmatig moet uitvoeren.

Font Pilot’s viewer functies, aan de andere kant, toereikend zijn. De software biedt een schat aan informatie over elk lettertype, met inbegrip van het formaat (bijv. TrueType, PostScript of OpenType), stijl (cursief, onderstrepen of vet), lettertype naam, aanmaakdatum, ontwerper naam, auteursrecht en licentie-informatie, en nog veel meer. Het biedt ook een volledig gamma van metrics metingen. De glyph kijker, die een personage kaart in deze Mac lettertype manager heet, helaas, geeft alleen de eerste 256 tekens in het lettertype. Dat betekent dat je niet volledig fonts kunt bekijken met honderden speciale tekens, zoals Times New Roman.

U kunt lettertypen bekijken in een verscheidenheid van grootte, als een waterval bekijken en via de door de gebruiker gedefinieerde aangepaste zinnen. Font Pilot heeft wel de toegevoegde bonus van zodat u lettertypen in verschillende kleuren te bekijken tegen een reeks van achtergrond kleuren, dat is een eigenschap die in enkele andere fontbeheer Mac-toepassingen.

belangrijkste goede kwaliteit Font Pilot’s is dat het relatief eenvoudig te navigeren. Het hoofdscherm is verdeeld in drie panelen: sets en bibliotheken aan de linkerkant, de lijst van fonts in het midden en tabs voor lettertype info (zoals preview, gegevens en statistieken) aan de rechterkant. Hoewel het heeft geen installer assistent, heeft de software een set-up assistent die start bij het eerste gebruik, waardoor het gemakkelijk om te beginnen. Dit lettertype beheer Mac applicatie heeft standaard drag-and-drop functionaliteit, en alles werkt zoals het hoort.

Font Pilot’s hulp en ondersteuning functies zijn enigszins gemist, dus het gebruiksgemak is een goede zaak. Font Pilot ons de laagst gewaardeerde Mac lettertype manager in de categorie uitsluitend gebaseerd op het gebrek aan mogelijkheden Help en ondersteuning, hoewel de kwaliteit van deze functies is ver onder gemiddeld. De handleiding in het bijzonder was bijna nutteloos. De handleiding van de zoekmogelijkheden zijn moeilijk te gebruiken, waardoor het vinden van het onderwerp dat je een onnodige ontberingen nodig. Je moet scannen door het hele document om ervoor te zorgen dat u geen relevante informatie missen. Er is geen snelle start en quick reference guide voor eenvoudige toegang of een online kennisbank, maar de website van de ontwikkelaar heeft wel gebruiker message boards en een kleine FAQ sectie.

viewer Kenmerken

Algemeen vonden we Font Pilot zeer vergelijkbaar met de toepassing die wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde gratis op alle Macs te zijn. Het belangrijkste verschil is dat je om de dop van $ 16 tot deze Mac lettertype manager. Om software die meer manager functies biedt, kijk op onze side-by-side vergelijking van de beste Mac font management software te vinden.

Makkelijk te gebruiken

Help en ondersteuning

Overzicht