font editor software – Type

Hoewel Type mist een paar tools gevonden in andere font-editor software, heeft het nog genoeg functionaliteit om het een sterke concurrent onder haar collega’s te maken. In feite is het gebrek aan fantasie instrumenten maakt het een geweldige optie voor gebruikers die minder ver gevorderd, of voor degenen die willen fonts snel en efficiënt te maken.

Font Creation Features

Er zijn een paar functies die Typ een grote Font Creator voor vreemde talen op basis van lettertypen. Ten eerste is het een van de weinige toepassingen die we beoordeeld, dat in staat is om de ondersteuning van meer dan 65.000 glyphs, die perfect geschikt is als je te maken hebt met een aantal tekens met accenten. Ten tweede, het hulpprogramma Composite Wizard is geweldig voor het maken zei geaccentueerd glyphs, zoals het automatisch leidt hen, op basis van de specificaties die u hebt ingesteld.

Hoewel de Composite Wizard is een geweldige tijd-spaarder, is er geen vergelijkbare tool voor het maken blended fonts of het doen batch transformaties. In feite zijn deze functies niet beschikbaar bij alle, die we vonden nogal teleurstellend.

U kunt een bitmap symbolen importeren in dit lettertype generator, en het gebruik van handmatige of automatische tracing functies om ze te converteren naar contouren. Manual is beter als je wilt kleine tweaks te maken, maar de automatische stand zal de klus snel gedaan en correct ook.

Standaard tekentools, zoals pen, potlood, mes en lijm, worden aangevuld met een aantal van de meer geavanceerde tools. Zij omvatten de mogelijkheid om hoeken, bochten, toevoegen of uit curven (gebruikt in TrueType fonts), lijnen, rechthoeken en ellipsen. Er is ook een slag gereedschap en een touch-up tool voor kleine tweaks en fixes. Speciale lettertype-effecten zijn beperkt tot basic vet, cursief en small caps, evenals transformatie tools zoals roteren, strekken en scheef.

In dit lettertype editor, automatische hinting vereist een aparte download van Adobe, maar u kunt handmatig hinting aan te passen. Er is een spatiëring modus, al is het moeilijk om meer paren toe te voegen aan de lijst, omdat je nodig hebt te zoeken van de Unicode naam van de symbolen die u wilt toevoegen. Het venster glyph metrics is eveneens frustrerend; moet u de numerieke waarden in te voeren voor alles. We hadden veel liever de what-you-see-is-what-you-get-methode, die meer gebruiksvriendelijk.

Editing & Conversion Features

Type valt een beetje achter zijn hoger gerangschikte lettertype editor collega’s in deze categorie. Het kan converteren tussen formaten, maar alleen degene die worden ondersteund. Type kan niet openen, bewerken of op te slaan Type 1, bitmap of EPS-fonts of bestanden. Zij staat volledig achter TrueType, OpenType en OpenType PS-bestanden, echter.

U kunt uw lettertype niet testen voor het exporteren en te installeren, ook niet, dat is een beetje ongemak. Maar je kunt natuurlijk handmatig lettertype en -stijl namen bewerken, maken individuele glyph bewerkingen of bewerkingen uitvoeren om een ​​hele lettertype. De laatste functie is beperkt tot metrics en enkele actie scripts.

Ondanks enkele nadelen (namelijk de spatiëring en statistieken functies), vonden we type relatief gemakkelijk te gebruiken. De gebruikersinterface is ingesteld anders dan andere lettertype makers in dat het hoofdvenster toont de glyph wordt bewerkt, terwijl de rest van het lettertype, ook wel de glyph kaart wordt weergegeven als een lijst in een veel kleiner venster. Kortom, maar wij vonden dat het is nog steeds vrij gemakkelijk om uw eigen lettertype te maken.

Knoppen worden niet gemerkt, maar je muis over hen zal de namen te onthullen. U kunt vinden dat je moet dit meer dan in andere lettertype ontwerpers doen, omdat de iconen voor gereedschappen zijn niet altijd direct herkenbaar.

Hulp en support opties laat een beetje te wensen over. Er is een e-mailadres en online e-mail formulier, evenals video en geschreven tutorials en een gebruikersforum. De handleiding is slechts 39 pagina’s, waarvan sommige bezet door definities, standaard spatiëring paar lijsten en andere bijlagen. Hoewel nuttig, dachten we dat de instructies voor het gebruik van het lettertype maker zelf zou meer gedetailleerde zijn geweest.

Op meer dan één gelegenheid, hadden we moeite toegang tot de website van CR8 Software als gevolg van een time-out fout. We vonden dat https: // aan de voorzijde van het internetadres, in plaats van de standaard http: //, meestal het probleem opgelost.

Makkelijk te gebruiken

Algemeen vonden we Type een solide maar eenvoudig lettertype editor en schepper zijn. Het doet gebrek aan een aantal gereedschappen, heeft een ongebruikelijke interface en iets onvoldoende hulp en ondersteuning. Maar het heeft ook een aantal unieke en zeer handige tools, zoals de Composite Wizard, en blijft makkelijk genoeg te navigeren. Gevorderde en intermediaire gebruikers zullen geen problemen met deze toepassing hebben, maar beginners kunnen willen het lettertype ontwerpproces te onderzoeken alvorens te kopen.

Help en ondersteuning

Overzicht