onderwijs carrières – Counselor

Adviseurs werken in scholen om studenten te helpen als ze academische en carrière keuzes. Ze helpen studenten te ontmoeten afstuderen eisen. Individuen in deze vormen van onderwijs carrière ook hen te helpen omgaan met persoonlijke, sociale en gedragsproblemen in de klas instellingen. Lagere en middelbare school counselors gaan meer met de laatste dan met academische en carrière plannen. Zij testen de studenten voor het leren van een handicap, maar ze meestal niet uit te voeren psychologische begeleiding. Als begeleiders zich bewust van dingen worden ze denken dat met name studenten kunnen extra hulp nodig hebben bij, ze richten de studenten aan professionals.

Salaris

De meeste mensen in dit beroep te maken tussen de $ 29.360 en $ 82.330 per jaar volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS) records voor 2008. Vijftig procent van de individuen ten minste 51.050 dollar per jaar. Een instapmodel positie voor het onderwijs banen, waar we bepaald door het gemiddelde van de 10 en 25 percentiel winst, was 35.700 dollar per jaar.

De BLS zegt schoolbegeleiding posities sneller dan gemiddeld groeiende, op 14 procent. Dit betekent dat in 2018, projecteren ze dat in plaats van 275.800 posities zullen er 314.400 vacatures. Zij anticiperen op deze toename, omdat ze verwachten dat er meer vacatures dan afgestudeerden. De BLS meldde ook dat counselors nemen meer verantwoordelijkheden zoals het helpen van studenten met crises, drugs- en alcoholmisbruik, de dood en zelfmoord.

U kunt vooraf door het bewegen in meer administratieve taken, zoals bestuurders of toezichthouders. Je zou kunnen verhuizen naar een grotere school of uitgegroeid tot een opleiding beheerder. Je kon ook terug naar school te gaan voor een hogere graad en leren op het college-niveau. Of je zou kunnen uit de onderwijssector te verplaatsen en het opzetten van of deelnemen aan een privé- of groepspraktijk.

Werkomgeving; School adviseurs hebben hun eigen kantoor of in de klas. Je werkt hetzelfde schema als studenten, met zomers uit. Je zou kunnen nemen permanente educatie cursussen tijdens de zomers te recertify. College counselors vaker werken het hele jaar door. Er zijn full-time en part-time posities. Sommige posities zijn het hele jaar door. Sommige mensen werken op meerdere scholen / campussen. Je werkt in teamverband met docenten, ouders en bestuurders. U zal ook werken op uw eigen, het invullen van administratieve papierwerk. Een groot deel van uw taak is om te voldoen aan studenten. Extra uren en reizen kunnen deel uitmaken van uw schema. Je zou kunnen reizen voor conferenties en training.

Onderwijs Eisen; U moet een schoolbegeleiding certificaat en de meeste staten vereisen dat u een master’s degree in de begeleiding door middel van onderwijs, psychologie of menselijke diensten. Specifieke eisen verschillen per staat. De American School Counselor Association (ASCA) geeft een lijst van eisen van elke staat. Zij kunnen onder meer het bijwonen van een erkende school, het invullen van specifieke cursussen, zoveel uren aan ervaring, het nemen van een examen, het ontvangen van een instelling advies, certificering en het passeren van een antecedentenonderzoek. Een aantal staten dat u het programma te voltooien door middel van een erkende school. De Raad heeft op de Accreditatie van Counseling en gerelateerde Educatieve programma’s (CACREP) somt de scholen die deel uitmaken van de accreditatie-programma.

job Beschikbaarheid

Zodra u uw certificering ontvangt, zal u gevraagd worden om permanente educatie cursussen te nemen en recertify. Elke staat bepaalt hoe vaak u moet recertify, hoewel de meeste staten vereisen dat om de vijf jaar. Volgens ASCA, Missouri heeft een een jaar te verlengen certificaat; Nevada en Tennessee hebben een 10 jaar te verlengen certificaat.

Fysiek / emotioneel Eisen; Je moet in staat zijn om de problemen van andere mensen, maar schooladviseurs om te luisteren niet helpen met psychische zaken. Veel mensen stoppen na een paar jaren als gevolg van de stress. Je moet een goede emotionele gezondheid om te gaan met de stress in deze positie.

Basisvaardigheden; Om succesvol te zijn in deze functie, moet u het verlangen om anderen te helpen. Als de achtergrond controle kan voorstellen, moet u een betrouwbaar persoon te zijn. Je moet ook in staat zijn om te analyseren en beslissingen te nemen. In het werken met elementaire studenten in het bijzonder, moet u nagaan of leerlingen leerproblemen zou kunnen hebben. Zoals u te maken krijgen met veel mensen, waaronder studenten, ouders en leraren, moet u sterke communicatieve vaardigheden-met inbegrip van mondelinge en schriftelijke communicatie-en een bewustzijn van lichaamstaal.

Overzicht; Steeds een counselor kan u voorzien van een verscheidenheid aan vooruitgang opties, competitief salaris in vergelijking met andere vormen van onderwijs carrière en het Bureau of Labor Statistics anticipeert op een stijging van de vacatures door middel van 2018. Het kan een stressvolle carrière zijn, maar het kan ook de moeite waard zijn als je te helpen studenten in het overwinnen van uitdagingen en het plannen van hun carrière en academische futures.

Cheryl is een adviseur bij een middelbare school van 400 leerlingen. Ze begon als een leraar, maar besloot na negen jaar van het onderwijs dat ze wilde richtingen in haar onderwijs carrière te veranderen. Ze had gehoord dat er een groot personeelsverloop naar nieuwe adviseurs, die haar ongerust. Maar nadat ze met een aantal schooladviseurs geraadpleegd, voelde ze zich zelfverzekerd over haar keuze.

Ze heeft nu een adviseur voor 7 jaar en is echt plezier in het werk. Ze voert een verscheidenheid aan taken. Voor de komende twee weken, zal Cheryl en haar collega-adviseurs ontmoeting met de studenten en hun ouders te gaan over de studenten ‘carrière doelen en plan follow-up op hun afstuderen eisen.

Advancement Potential

Cheryl neemt enige tijd in deze vergaderingen aan de ouders en vrouwelijke studenten om te praten over nieuwe programma van het district, Women in Science and Technology Careers. Ze legt uit hoe hun school is het werken met de wijk om meer meisjes aan te moedigen om dit soort carrière te gaan. Ze vertelt de ouders en leerlingen over hoe de wijk te maken krijgen met de plaatselijke afdeling van de Society of Women Engineers (SWE) dit jaar. Cheryl moedigt de vrouwelijke studenten te betrekken bij de gebeurtenissen die SWE zal houden krijgen.

Tussen de vergaderingen, Cheryl ontmoet studenten die hebben geplande afspraken. In deze bijeenkomsten, helpt ze de leerlingen wijzigingen aan te brengen aan hun schema’s. Soms studenten zullen komen bij het zoeken naar hulp met familie of middelenmisbruik problemen. Af en toe studenten die erg depressief of suïcidale komen om haar. Omdat ze alleen heeft schoolbegeleiding, verwijst ze hen aan psychologische begeleiding middelen die hen verder kan helpen. In sommige gevallen zij contacten ouders, leerkrachten en professionals om de jongeren te helpen. Toen hun bijeenkomsten te beëindigen, ze vult de formulieren die hun vergaderingen te documenteren.

Overzicht

In de buurt van de middag, één van het kantoor beheerders brengt meer dan een nieuwe student die behoefte heeft aan een lesrooster te verkrijgen. De student is erg rustig en heeft niet de wens om een ​​van de klassen die de school biedt te nemen. Cheryl chats met de jongen voor een tijdje en probeert om meer te leren over hem. Na een aantal mislukte pogingen, stelt zij voor een aantal klassen voor de jongen en drukt af zijn schema. Ze helpt hem te vinden zijn lessen en dan laat hem het hoofd af om te lunchen.

De school district Cheryl werkt in recent veranderd hoe zij gebruik maken van hun begeleiders. Cheryl gaat nu in de klaslokalen en leert de leerlingen over hoe om te gaan met stress, geeft ze woede beheer tips en leert ze andere sociale vaardigheden.

Cheryl beheert ook de persoonlijkheid tests en helpt studenten carrières die hun belangen zou kunnen passen te identificeren. Ze deelt beurs informatie en helpt studenten weten de kwalificaties voor het bijwonen van bijzondere scholen en programma’s. Sommige studenten zijn zeer geïnteresseerd in hun toekomst en anderen hebben geen belang bij. Cheryl werkt samen met deze studenten om hen te helpen ontdekken hun vaardigheden en talenten. Ze voelt zich opgewonden toen ze, als adviseur, is in staat om studenten te helpen te leren over zichzelf en meer gemotiveerd.

Typische Dag A School Counselor’s