cloud services – iCloud, 2017

Met het gebruik van cloud-gebaseerde media rijzen de pan uit, het was slechts een kwestie van tijd voordat Apple zijn plek onder de kleine, maar groeiende markt voor cloud-diensten opgeëist. iCloud is lovenswaardig poging van Apple om haar razend populaire productlijnen te verenigen met een naadloze, geïntegreerde cloud-oplossing. De service nabs onze Top Tien beoordelingen Gold Award voor zijn intuïtief gebruiksgemak, file support en synchroniseren functionaliteit, die draadloos duwt je opgeslagen bestanden om al uw apparaten automatisch. iCloud kan niet veel zin om te gebruiken als je niet al op het systeem van Apple te maken, maar voor degenen die dit cloud service is een winnaar.

Kenmerken

Net als bij alle andere cloud service providers we beoordeeld, iCloud functies als uw persoonlijke harde schijf in de cloud, het opslaan van uw documenten, muziek, foto’s en nog veel meer. Elk bestand dat u maakt, uploaden of te wijzigen op een computer of apparaat wordt automatisch gesynchroniseerd met de rest van uw apparaten. Dit staat in schril contrast met andere cloud-diensten die gewoon kunt u toegang tot uw bestanden via de cloud. Met iCloud, heb je de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een van uw bestanden of u bent verbonden met het internet of niet. De dienst biedt ook een geïntegreerde e-mailclient, adresboek en agenda, die u kunt ook blijven gesynchroniseerd op al uw iCloud-compatibele apparaten.

Terwijl iCloud vrijwel elk type bestand kunt opslaan en synchroniseren, deze veelzijdigheid is niet zonder een waarschuwing. Keynote, Pages en Numbers: om echt op te slaan documenten en gegevensbestanden in iCloud, moet je Apple’s iWork apps te kopen. Deze apps kunt u spreadsheets, Word-documenten en presentaties te creëren, terwijl iCloud houdt deze bestanden up-to-date op uw apparaten en het web. De enige oplossing hiervoor is om bestanden op te slaan in uw e-mailaccount; u een document als bijlage bij een e-mail en of stuur het naar jezelf of opslaan als concept. Echter, deze bevestiging techniek is niet erg handig en het bijhouden van meerdere documenten op deze manier is verre van eenvoudig. Als iCloud is uw dienst van de keuze, de beste optie is om gewoon de aankoop van de iWork apps. De kosten van de apps zal niet breken de bank, maar het feit dat je te besteden extra naar iCloud volledig functioneel kan een paar gebruikers knagen te maken.

Waar iCloud uitblinkt is media. Apple is grotendeels in het nauw gedreven de digitale media markt met iTunes, dus het komt niet als een verrassing dat iCloud is ontworpen om naadloos te integreren met de mediaspeler. Met de cloud service, nieuwe muziek, films of tv-programma’s die u koopt via iTunes worden automatisch en draadloos geduwd om al uw apparaten. Dit is vooral opmerkelijk omdat het uitroeit omslachtig koord-afhankelijk proces van het uploaden van media aan elk van uw apparaten van Apple. Echter, zul je nog steeds naar de nummers op uw apparaten om ze af te spelen op te slaan. In feite is de meerderheid van de bestanden die u op te slaan door middel van iCloud zijn opgeslagen op uw apparaten en eenvoudig overgedragen via de cloud.

Terwijl u, bewerken en streamen van bestanden met behulp van iCloud kunt bekijken, delen van bestanden is een ander verhaal. De cloud service is meer op maat gemaakt voor het delen met jezelf in plaats van anderen. Vervolgens, iCloud is geen goede optie als samenwerking en het delen van bestanden is een prioriteit.

Natuurlijk, de toegang tot iCloud valt in de eerste plaats binnen de rijken van de Apple ecosysteem; de cloud service is compatibel met de iPhone, iPad en iPod Touch, en zal met eventuele toekomstige iOS-apparaat. U kunt ook synchroniseren met een Mac met iCloud, en in een meest verrassende compromis, een Windows-pc ook. Daarnaast heeft u toegang tot de webinterface van uw iCloud-account via elke webbrowser.

Mobile Access

Toch iCloud blijft onderin de verpakking met beperkte mobiele toegang. Je kan niet inloggen via een mobiele browser en de service is niet compatibel met concurrerende mobiele apparaten, zoals Android en Blackberry.

Als het gaat om gebruiksgemak, iCloud overtreft gemakkelijk de concurrentie. Het is niet zozeer dat de andere cloud-diensten die wij beoordeeld zijn moeilijk te gebruiken (ze zijn niet), het is alleen dat iCloud is de eenvoudigste heeft gedaan. Al uw bestanden zijn op een plaats en het geen hands-on management nodig zijn; je gewoon downloaden of opslaan van een bestand eenmaal en het is onmiddellijk beschikbaar op al uw apparaten. De bediening is intuïtief en makkelijk te navigeren, en zelfs die timide over het gebruik van cloud services vindt dit een toegankelijk en opmerkelijk ongecompliceerd. Bovendien, iCloud, net als alle andere producten van Apple, is strak, stijlvol en verfijnd.

Als een van de meest bekende technologie bedrijven in de wereld, Apple constant hoog scoort in de tevredenheid van de klant, het verstrekken van uitgebreide technische ondersteuning voor al zijn producten en diensten. iCloud is geen uitzondering, aangevuld met nuttige online bronnen en directe technische ondersteuning. Als u meer wilt weten over de service te leren, kennisnemen van de iCloud support center, waar u antwoorden op uw vragen over het gebruik van iCloud vindt. Voor hulp bij het oplossen van problemen, kunt u rechtstreeks contact opnemen met Apple via gratis telefoonnummer of e-mail, of deelnemen aan discussies in de iCloud gemeenschappen klant.

Zoals verwacht, de cloud service werkt prachtig en naadloos binnen de Apple ecosysteem. Het is strak, robuust en uiterst gebruiksvriendelijk. iCloud is een must als u een consument of een klein bedrijf al gebruik van Apple producten; zult u in staat om toegang te krijgen tot al uw digitale bestanden en media op elk gewenst moment en vanaf elke één van uw Apple-apparaten, zonder dat ze handmatig synchroniseren.

Makkelijk te gebruiken

Help en ondersteuning

Overzicht