kettingzagen – Black & Decker 2017

Het gebeurt niet vaak dat je kunt bellen met een kettingzaag schattig, maar de Black & Decker LCS120 is ronduit schattig. De 8-inch bar maakt het LCS120 de kleinste kettingzaag op onze line-up. Wij raden het gebruik van deze zaag op hout groter dan een paar inch dik, maar laat je niet misleiden door het formaat u. In onze test, de Black & Decker LCS120 duurde meer dan 20 seconden om een ​​log twee keer aan te pakken meer dan de helft van de diameter van de bar.

Overzicht

Aanvankelijk kan een dergelijke kleine zaag overbodig lijken, maar er voordelen aan de geringe afmetingen. Hoewel hij niet over de spieren, de LCS120 is weinig onderhoud en lage emissie. Van alle tien modellen, het is de stilste kettingzaag op onze line-up; tijdens onze test, de zaag nooit bereikt decibel niveaus boven 80. Dat is ongeveer het geluidsniveau van uw stofzuiger. Dit kleine zaag produceert kleine trilling en heeft een grote hand bewakers voor eenvoudige bediening. Het komt niet met een draagtas, maar het is compact en makkelijk op te bergen met de meegeleverde schede. Belangrijker nog, deze zaag is ideaal voor in-tree werk, snoeien en tak opruimen na grotere klussen.

Wat deze zaag ontbreekt in de spieren, maakt het voor in gemak. De stroombron is veel schoner omdat het geen gas, blikjes of motorolie vereisen. Elektrische energie maakt ook dit zag veiliger wanneer het niet in gebruik is. In tegenstelling tot de gas-aangedreven zagen, hoeft u zich geen zorgen te maken over het verlaten van gas in de tank of de opslag van gevaarlijke chemische stoffen in of rond uw huis. In plaats daarvan kunt u de 20-volt lithium-ion batterij opladen voor als je nodig hebt om de zaag gebruiken te verlaten. In onze test, de LCS120 liep sterk dagen na de initiële kosten. Zelfs met de batterij aangesloten, deze zaag weegt slechts 8 pond. Dit maakt het gemakkelijk te hanteren en verkleint de kans op terugslag. Daarnaast komt er geassembleerd met een low-terugslag keten.

In tegenstelling tot de gas-modellen die meerdere pull start vereisen, kan de LCS120 begint met een glijdende veiligheidsslot en startknop. Om de zaag te activeren, moet u het veiligheidsslot te duwen door het handvat. Dit zorgt ervoor dat je een vaste grip op de zaag voordat het begint. Daarnaast is deze elektrische zaag heeft grote hand bewakers en een kettingrem in geval van druppels of enten. De extra terugslagreductiegraad features is handig, omdat deze zaag automatische olien heeft. In plaats daarvan moet je de olie in de bar met de hand tussen en tijdens gebruik. In de verpakking is een flesje voor het aanbrengen en ketting olie naar de zaag.

De Black & Decker LCS120 is ideaal voor het snoeien, schoonmaken en ledematen werk. De 20V lithium batterij heeft een vergoeding voor dagen tussen gebruik en houdt uw werkplek schoon van olie en gas blikjes. Deze lichtgewicht kettingzaag is niet zo vlezig als de andere modellen, maar zijn bescheiden vermogen zorgt voor zeer weinig trillingen, waardoor het gemakkelijk te hanteren. Terwijl de grootte van de zaag helpt terugslag te verminderen, moet u de olie de bar en ketting met de hand om ervoor te zorgen de zaag snijdt hout soepel.